Żeby żyć , trzeba dużo wiedzieć…część II

Witaj,rekin

Bakterie  używane do produkcji probiotyków- część IILactobacillus plantarum to doskonała alternatywa dla antybiotyków oraz ważne narzędzie w zwalczaniu i ochronie przed rozwojem bakterii patologicznych.

Lactobacillus paracasei zapobiega toksycznemu działaniu związków chloru na organizm, bierze udział w regulacji systemu odpornościowego i być może zmniejsza ryzyko chorób nowotworowych.

Lactobacillus brevis zmniejsza przepuszczalność jelit w zespole nieszczelnego jelita i ma pozytywny wpływ na pracę  systemu odpornościowego.

Lctobacillus rhamnosus pomaga łagodzić objawy nietolerancji cukru mlecznego- laktozy, zmniejsza skutki działania dwuchlorków pochodzenia wirusowego i bakteryjnego na organizm, łagodzi zaparcia, usuwa stany zapalne odbytnicy oraz żylaki odbytu zapobiega alergiom pokarmowym, a także hamuje wzrost guzów.

Lactobacillus salivarius posiada unikalną zdolność leczenia wrzodów trawiennych żołądka przez usunięcie Helicobacter pylori.

Streptococus thermofilus wykazuje działanie przeciwutleniajace, chroni jelita i cały organizm przed dziaaniem wolnych rodników, antybiotyków, cukru oraz przed skutkami picia wody chlorowanej, zapobiega infekcjom jelit i pochwy.

Bifidobacterium breve korzystnie działa w stanach zapalnych odbytnicy, zapobiega rozwojowi rotawirusów oraz uaktywnia humoralny system odporności.

Lactobacillus gasseri likwiduje bakterię Helicobacter pylori oraz zmniejsza stan zapalny w zapaleniu śluzowym żołądka.

Advertisements

Skomentuj

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s