Jak szybko obniżyć poziom ” złego ” cholesterolu?

Witaj,fasola

Jedz fasolę oraz inne warzywa strączkowe.

To najtańsze, najszerzej  dostępne, najszybciej działające i najbezpieczniejsze środki przeciwcholesterolowe.Ich korzystne  działanie  potwierdziły liczne badania.170 g gotowanej fasoli dziennie obniża  poziom „złego” cholesterolu o około 20%

Efekty są zauważalne po około trzech tygodniach. Dla uzyskania najlepszych wyników rozłóż równomiernie  porcje fasoli- na przykład  85 g na obiad i 85 g na kolację.

Fasola ma co najmniej 6 składników obniżających poziom cholesterolu. Jednym z najważniejszych mogą być rozpuszczalne włókna.

Advertisements

Skomentuj

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s