Powody odstawienia mięsa przy chorobie reumatycznej

Witaj,kawa

Mięso zawiera rodzaj tłuszczu, który pobudza stany zapalne, mięso / co jest najprawdopodobniej skłonnością wrodzoną/  może  powodować reakcje alergiczne  u osób nadwrażliwychZaostrzają  objawy reumatyzmu niektóre rodzaje mięsa, zwłaszcza mięso wędzone -bekon, szynka / hot dogi i kiełbasy zawierają  środki konserwujące  i inne substancje chemiczne, które mogą u niektórych osób wywoływać  zaostrzające  reumatyzm reakcje  alergiczne.Zjawisko to może się kumulować z niekorzystnym działaniem tłuszczów zwierzęcych.

Niestety nie istnieje  żadna uniwersalna ,prosta,” właściwa ” dieta, która może pomóc  w dolegliwościach reumatycznych

.Kazdy musi sam wypracować swoją własną dietę, wykluczając kolejno różne pokarmy  z szerokiego wachlarza  możliwych winowajców.

Reklamy

Skomentuj

Proszę zalogować się jedną z tych metod aby dodawać swoje komentarze:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s