7 sposobów dietetycznych, aby zwiększyć odporność na zakażenia.

bazarekWitaj,

Z pewnością najlepszą dietą dla zwiększenia odporności na zakażenia jest spożywanie:

 

* Dużej ilości warzyw i owoców, zwłaszcza czosnku i wszystkich bogatych w beta-karoten / morele suszone, marchewka / około 1 1/4 marchewki dziennie , dynia, melon kantalupa, burak ćwikłowy, brokuły, brukselka, zielona sałata/

* Unikanie mięsa, zwłaszcza tłustego

* Ograniczenie spożywania omega-6 kwasów tłuszczowych, np. oleju kukurydzianego, słonecznikowego

* Spożywanie tłustych ryb i  owoców morza a także pokarmow bogatych w cynk

* Jedzenie regularnie jogurtu

* Radykalne zmniejszenie spożywania cukru.

* Są dowody , że cukier obniża naszą odporność.

 

Reklamy

One thought on “7 sposobów dietetycznych, aby zwiększyć odporność na zakażenia.

Skomentuj

Proszę zalogować się jedną z tych metod aby dodawać swoje komentarze:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s