Jak przygotować olej ziołowy?

olej ziołowy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aby sporządzić olej ziołowy należy luzno napełnić czysty słoik świeżo zebranymi ziołami i zalać je olejem z krokoszu barwierskiego lub słonecznikowym o temperaturze pokojowej.

Przykryć gazą i zostawić przez 2 tygodnie do naciągnięcia na parapecie nasłonecznionego okna.

Codziennie mieszać.

Następnie przecedzić przez gazę i sprawdzić smak.

Jeśli jest dostatecznie mocny, zlać do butelki i opatrzyć etykietą.

Zioła do olejów

Wytrawne: bazylia, cząber, czosnek, estragon, fenkuł, majeranek, mięta, rozmaryn, tymianek

Słodkie : gozdzik ogrodowy, lawenda, lippia, płatki róży

Pozdrawia Was serdecznie

Marysia

Advertisements

2 thoughts on “Jak przygotować olej ziołowy?

  1. I have been browsing online more than 4 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me. Personally, if all site owners and bloggers made good content as you did, the web will be a lot more useful than ever before.

Skomentuj

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s