Jak przygotować olej ziołowy?

olej ziołowy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aby sporządzić olej ziołowy należy luzno napełnić czysty słoik świeżo zebranymi ziołami i zalać je olejem z krokoszu barwierskiego lub słonecznikowym o temperaturze pokojowej.

Przykryć gazą i zostawić przez 2 tygodnie do naciągnięcia na parapecie nasłonecznionego okna.

Codziennie mieszać.

Następnie przecedzić przez gazę i sprawdzić smak.

Jeśli jest dostatecznie mocny, zlać do butelki i opatrzyć etykietą.

Zioła do olejów

Wytrawne: bazylia, cząber, czosnek, estragon, fenkuł, majeranek, mięta, rozmaryn, tymianek

Słodkie : gozdzik ogrodowy, lawenda, lippia, płatki róży

Pozdrawia Was serdecznie

Marysia

Reklamy

2 thoughts on “Jak przygotować olej ziołowy?

  1. I have been browsing online more than 4 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me. Personally, if all site owners and bloggers made good content as you did, the web will be a lot more useful than ever before.

Skomentuj

Proszę zalogować się jedną z tych metod aby dodawać swoje komentarze:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s