Masło pietruszkowo- szczypiorkowe

masło

 

 

 

 

 

Masła ziołowe doskonale uzupełniają  niesłodkie przekąski i niektóre dania, dodając im smaku świeżych ziół. Smarujemy nimi kanapki, grzanki i krakersy, używamy, chcąc dodać pikantności, pieczonemu mięsu i rybie oraz jarzynom.Przepis m na masło pietruszko- szczypiorkowe

* 2 łyżki stołowe posiekanej pietruszki

* 1 łyż ka stołowa posiekanego szczypiorku

* 200 gram miękkiego masła

* sok z 1 cytryny

* sól i pieprz

1. Utrzeć zioła z masłem, dodać sok z cytryny, sól i pieprz. Wymieszać na gładką masę.

2. Przed podaniem schłodzić. Uformować dowolnie wybrany kształt. Przechowywać w chłodnym miejscu lub zamrozić w małych porcjach w pojemniczkach do lodu

Reklamy

Skomentuj

Proszę zalogować się jedną z tych metod aby dodawać swoje komentarze:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s