Przepis na winko obniżające wysoki poziom cholesterolu

Podaję  przepis na winko obniżające wysoki poziom cholesterolu.

1 szklanka drobno pokrojonego czosnku

6 łyżek owoców głogu

3 łyżki nasion kopru włoskiego

pęczek natki pietruszki drobno pokrojonej lub garść natki suszonej

Wsypać wszystko do słoika, wlać dwie butelki wina białego, gronowego, wytrawnego.

Postawić na 10 dni na słońcu lub w kuchni-  następnie przelać całość do garnka, zagotować i na małym ogniu ogrzewać około 15 minut, przecedzić. Dodać 1 litr płynnego miodu, zagotować, gorące winko rozlać do butelek.

Winko rozrzedza krew, oczyszcza naczynia krwionośne, obniża cholesterol i trójglicerydy. Można je stosować kilka razy dziennie po 1 łyżeczce najlepiej rozcieńczyć ciepłą wodą.

Pozdrawiam, Marysia

Reklamy

Skomentuj

Proszę zalogować się jedną z tych metod aby dodawać swoje komentarze:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s