Zmasowany atak cebuli na zwierzęce tłuszcze

Aby uwolnić krew od zakrzepów należy jeść cebulę , zarówno surową  jak i gotowaną. Szczególnie ludzie chorzy na chorobę wieńcową  powinni uwzględnić w swej codziennej diecie  jedzenie cebuli. która zapobiega zlepianiu się płytek krwi i ułatwia  rozpuszczanie skrzepów.

Prof.  N.N. Gupta z Wydziału Medycyny w Luknow, Indie , podawał badanym mężczyznom  bardzo tłuste potrawy, zawierające masło i śmietanę, po czym stwierdzał spadek  zdolności rozpuszczania skrzepów.

Następnie podawał do tlustych potraw 55 g cebuli , surowej, gotowanej, smażonej. W badaniu po dwóch i czterech  godzinach od spożycia posiłku z cebulą  we  krwi, stwierdzano całkowite zablokowanie  szkodliwej skłonności do  tworzenia się zakrzepów.

Skuteczna do zablokowania  niekorzystnego wpływu tłuszczu  zwierzęcego na układ krzepnięcia okazała się porcja cebuli  mniejsza niż 100 g dziennie.

Jeśli jesz tłuszcze zwierzęce , jedz też cebulę.

Juz nawet  plasterek cebuli  dodany  do plasterka wędliny  może zapobiec  szkodliwemu wplywowi zwierzęcego tłuszczu na układ krzepnięcia.

Pozdrawiam, Marysia

Advertisements

Skomentuj

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s