Zmasowany atak cebuli na zwierzęce tłuszcze

Aby uwolnić krew od zakrzepów należy jeść cebulę , zarówno surową  jak i gotowaną. Szczególnie ludzie chorzy na chorobę wieńcową  powinni uwzględnić w swej codziennej diecie  jedzenie cebuli. która zapobiega zlepianiu się płytek krwi i ułatwia  rozpuszczanie skrzepów.

Prof.  N.N. Gupta z Wydziału Medycyny w Luknow, Indie , podawał badanym mężczyznom  bardzo tłuste potrawy, zawierające masło i śmietanę, po czym stwierdzał spadek  zdolności rozpuszczania skrzepów.

Następnie podawał do tlustych potraw 55 g cebuli , surowej, gotowanej, smażonej. W badaniu po dwóch i czterech  godzinach od spożycia posiłku z cebulą  we  krwi, stwierdzano całkowite zablokowanie  szkodliwej skłonności do  tworzenia się zakrzepów.

Skuteczna do zablokowania  niekorzystnego wpływu tłuszczu  zwierzęcego na układ krzepnięcia okazała się porcja cebuli  mniejsza niż 100 g dziennie.

Jeśli jesz tłuszcze zwierzęce , jedz też cebulę.

Juz nawet  plasterek cebuli  dodany  do plasterka wędliny  może zapobiec  szkodliwemu wplywowi zwierzęcego tłuszczu na układ krzepnięcia.

Pozdrawiam, Marysia

Reklamy

Skomentuj

Proszę zalogować się jedną z tych metod aby dodawać swoje komentarze:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s