Sprzymierzeniec dobrego trawienia

Witaj,

Jeśli często po posiłku- obiedzie lub kolacji męczą cię sensacje wątrobowo- żołądkowe spróbuj tej rady: Pół łyżeczki zmielonego kminku popij chłodną wodą / aby się nie zakrztusić/. Stałe pijanie naparu z łyżeczki kminku w 1 szklance wrzątku jest bardzo wskazane przy wrzodach żołądka i dwunastnicy, zaflegmieniu górnych dróg oddechowych, wzdęciach i ogólnej niedomodze wątroby.

Unikanie kminku w potrawach, szczególnie kapustnych, grochach, wieprzowinie i razowym chlebie zawsze może doprowadzić do wzdęć i boleści/ nawet przy zupełnie zdrowym żołądku/ co z kolei zmusza do skreślenia tych ” wzdymających” albo ” ostrych” potraw z jadłospisu, co w następstwie doprowadza do awitaminozy B, przejawiającej się łuszczycą, nerwicą wegetatywną. Przedawkowanie kminku czy to w potrawach czy celach leczniczych absolutnie ci nie grozi.

Advertisements

Skomentuj

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s