Nie lekceważ owoców!

Witaj,

Według naukowych teorii owoce mogą pomagać  w zapobieganiu nowotworom jelita grubego , nie tylko poprzez zawarte w nich włókna  / błonnik . pektyny i inne/.

Substancją czynną  w zmniejszaniu ryzyka tej choroby może być takżę aspiryna, co zostało już potwierdzone  w licznych badaniach.Wiadomo, że  niektóre pokarmy zawierają kwas acetylosalicylowy.

Najwięcej  naturalnych substancji „aspirynowych” zawierają jabłka, daktyle, jagody, papryka, śliwki, maliny.

Pozdrawiam.Marysia

Reklamy

Skomentuj

Proszę zalogować się jedną z tych metod aby dodawać swoje komentarze:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s